Alkoholin etämyyjille ei syytteitäErikoissyyttäjä Mari Mattila ei nosta syytteitä tunnettua viiniyrittäjä Juha Berglundia ja hänen tytärtään, viiniyritys Chateau Carsinin toimitusjohtaja Nea Berglundia vastaan. Tämä tarkoittaa vaikeuksia sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteelle selkeyttää alkoholin etämyynnin oikeustila tuomioistuimissa. Rikosoikeuden professori pitää viranomaisten toimintaa etämyynnin suhteen epäasianmukaisena.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvostelee viranomaisten toimintaa. Tolvanen korostaa, että ensin pitäisi poliittisesti päättää ja lailla säätää selkeästi, että jokin toiminta on kiellettyä. Sitten kiellon tehosteeksi voitaisiin asettaa rangaistussäännös rikoslakiin.

– Tässä on pyritty tekemään rangaistavaksi asia, jota ei ole kielletty laissa. Se on minusta epäasianmukaista toimintaa, Tolvanen sanoo.

Lue koko uutinen Iltalehdestä


Sinuhe Wallinheimo kommentoi asiaa Twitterissä näin:

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Alks 5/5

Hienosti toimii. Pakkauskulut ovat ajan saatossa nousseet.

- Ollipolli

Drinksut 1/5

Tilaus tehty 19.5 ja viikon päästä laitoin sähköpostia, kun vaikutti edelleen olevan käsittelyssä. Siihen vastattiin ...

- Ennenparempi

Drinksut 5/5

Hääjuomat tilattu ja maksettu toukokuun 18 pv ja juomat tuli perille noin viikossa! Tuotteita ei vaihdettu ja saapuiv...

- Danijannu