Alkoholin etämyyjille ei syytteitäErikoissyyttäjä Mari Mattila ei nosta syytteitä tunnettua viiniyrittäjä Juha Berglundia ja hänen tytärtään, viiniyritys Chateau Carsinin toimitusjohtaja Nea Berglundia vastaan. Tämä tarkoittaa vaikeuksia sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteelle selkeyttää alkoholin etämyynnin oikeustila tuomioistuimissa. Rikosoikeuden professori pitää viranomaisten toimintaa etämyynnin suhteen epäasianmukaisena.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvostelee viranomaisten toimintaa. Tolvanen korostaa, että ensin pitäisi poliittisesti päättää ja lailla säätää selkeästi, että jokin toiminta on kiellettyä. Sitten kiellon tehosteeksi voitaisiin asettaa rangaistussäännös rikoslakiin.

– Tässä on pyritty tekemään rangaistavaksi asia, jota ei ole kielletty laissa. Se on minusta epäasianmukaista toimintaa, Tolvanen sanoo.

Lue koko uutinen Iltalehdestä


Sinuhe Wallinheimo kommentoi asiaa Twitterissä näin:

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Juomavarasto 1/5

En saanut tuotetta, enkä myöskään saanut rahoja takaisin.

- Andres

Alkostar 5/5

Luotettava

- Toimii tädellisesti

Alks 1/5

Kuljetusliike teki oharit. Rahat kelpasi mutta kuljetusta ei koskaan näkynyt. Kuljetusliike ei vastannut puheluihin e...

- Junnu88