Alkoholin etämyyjille ei syytteitäErikoissyyttäjä Mari Mattila ei nosta syytteitä tunnettua viiniyrittäjä Juha Berglundia ja hänen tytärtään, viiniyritys Chateau Carsinin toimitusjohtaja Nea Berglundia vastaan. Tämä tarkoittaa vaikeuksia sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteelle selkeyttää alkoholin etämyynnin oikeustila tuomioistuimissa. Rikosoikeuden professori pitää viranomaisten toimintaa etämyynnin suhteen epäasianmukaisena.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvostelee viranomaisten toimintaa. Tolvanen korostaa, että ensin pitäisi poliittisesti päättää ja lailla säätää selkeästi, että jokin toiminta on kiellettyä. Sitten kiellon tehosteeksi voitaisiin asettaa rangaistussäännös rikoslakiin.

– Tässä on pyritty tekemään rangaistavaksi asia, jota ei ole kielletty laissa. Se on minusta epäasianmukaista toimintaa, Tolvanen sanoo.

Lue koko uutinen Iltalehdestä


Sinuhe Wallinheimo kommentoi asiaa Twitterissä näin:

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Alkostar 3/5

Aiempaa otsikolla Warnng liittyen: Homma toimiikin kun tila kuljetuksen erikseen viitteenä tämä tilausnumero. Otin k...

- Korjaus aiempaan

Alkostar 5/5

Homma toimi jälleen mainiosti. Lava saksasta oven takana 10 vrk tilauksesta. Useamman kerran tilannut ja kerran on p...

- OlliPolli

Tulivesi 5/5

Tilaus sisään maanantaina ja saman viikon perjantaina saapui ovelle Keski-Suomeen. Kuljetus oli Voltsin kautta. Tämä ...

- Miihkali

Juomatnetista

Ei kokemusta eikä kalliiden hintojen vuoksi tee edes mieli tutkia kauppiaan luotettavuutta.

- juopporenttu

Juomatnetista

Onko kenelläkään kokemusta kyseisestä nettikaupasta? Näyttää olevan myös Klarna käytössä.

- MeriS

LazyShop

Tämä on toisen käden tiedon mukaan ainakin nykyisellään kusetussivusto. Jos ei parempaa tietoa niin välttäkää tilaama...

- juopporenttu