Alkoholin etämyyjille ei syytteitäErikoissyyttäjä Mari Mattila ei nosta syytteitä tunnettua viiniyrittäjä Juha Berglundia ja hänen tytärtään, viiniyritys Chateau Carsinin toimitusjohtaja Nea Berglundia vastaan. Tämä tarkoittaa vaikeuksia sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteelle selkeyttää alkoholin etämyynnin oikeustila tuomioistuimissa. Rikosoikeuden professori pitää viranomaisten toimintaa etämyynnin suhteen epäasianmukaisena.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvostelee viranomaisten toimintaa. Tolvanen korostaa, että ensin pitäisi poliittisesti päättää ja lailla säätää selkeästi, että jokin toiminta on kiellettyä. Sitten kiellon tehosteeksi voitaisiin asettaa rangaistussäännös rikoslakiin.

– Tässä on pyritty tekemään rangaistavaksi asia, jota ei ole kielletty laissa. Se on minusta epäasianmukaista toimintaa, Tolvanen sanoo.

Lue koko uutinen Iltalehdestä


Sinuhe Wallinheimo kommentoi asiaa Twitterissä näin:

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Drinksut 3/5

Vihdoin viimein saapuivat tuotteet, onko puolitoista kuukautta sitten sopiva toimitusaika?

- jano jäi

Drinksut 1/5

Tuotteet maksettu, kuukauden jälkeen odottavat "käsittelyä lähitulevaisuudessa", sähköposteihin ei vastata. Aiemmin t...

- Tilaaja

Drinksut 1/5

Tilaus menu läpi, korttimaksu myös, mutta tuotteida ei koskaan näkynyt. Scam.

- Lvivi