Uutiset


Viimeaikaiset muutokset alkoholin nettitilaamisessa

Mikäli olet joskus tehnyt alkoholin nettitilauksen, niin on mahdollista että olet saanut lähiaikoina sähköpostia käyttämältäsi kaupalta, ja sähköpostissa he kertovat uudesta EU lakimuutoksesta.

Lue uutinen

STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälle

STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälle. Julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta

Lue uutinen

Netpris poistaa rahtihintalaskurin sivuiltaan

Tällä muutoksella Netpris yrittää tehdä selkeän pesäeron etämyyntiin. Mikäli verkkokaupan sivuilta ei löydy kuljetusvaihtoehtoja, niin kyse on etäostosta.

Lue uutinen

Valvira: Alkoholin etämyyntikielto on pelkkä kansalaisohje

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira katsoo, että sillä ei ole oikeutta kieltää alkoholin etämyyntiä. Valvira on julkaissut ainoastaan kansalaisohjeen.

Lue uutinen

Keskustelupalsta avattu!

Alkoholia-netista.infon perustamisesta tulee kuluneeksi vähän reilu 1,5vuotta, ja käyttäjät ovat löytäneet sivun hyvin ilman mainostamista.

Lue uutinen

Suomi vastasi komissiolle alkoholin etämyynnistä

Suomi joutui selvittämään alkoholin etämyyntiin liittyviä käytäntöjään Euroopan komissiolle torstaina. Komission lisätietopyyntö perustuu useisiin kanteluihin.

Lue uutinen

Alaikäiset tilasivat viinaa ulkomailta pakettiautomaattiin

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ulkomailta tilatun alkoholin kaupassa ostajan ikää ei valvota juuri ollenkaan. Alaikäiset onnistuivat tilaamaan kotiin.

Lue uutinen

Alkoholin etämyyntiä koskevia rikostutkintoja on lopetettu

Syyttäjä on päättänyt Tullin esityksestä lopettaa esitutkinnan kolmen Viroon ja yhden Itävaltaan rekisteröidyn yrityksen osalta. Lisäksi tutkintapyynnössä...

Lue uutinen

"Jos Alkot suljetaan, loppuu alkoholin myynti myös ruokakaupoissa"

Ruokakaupoissa myytävä alkoholi muodostaa suurimman osan alkoholin kokonaismyynnistä, niin tällöin sekä myynti ruokakaupoissa että Alkossa olisi lopetettava.

Lue uutinen

Viinien ulosmyynti uudelleen eduskuntaan

Alkoholin ulosmyyntioikeutta tulee laajentaa. Anniskelun arvonlisäveron on tilapäisesti alennettava. Viestintä ja exit-suunnitelma on saatava pikaisesti kuntoon.

Lue uutinen

Yle: Voiko Suomi kieltää alkoholin etämyynnin?

Eurooppa-oikeuden professori Juha Raitio ja Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ovat keskustelemassa siitä, että voiko Suomi kieltää alkoholin etämyynnin?

Lue uutinen

Alkoholilaki on laittoman epäselvä

Suomen alkoholilaissa ei ole etämyyntikieltoa. EU-komissio on huomauttanut useamman kerran, että tällainen kielto myös olisi suhteeton, sanoo Helsingin yliopiston

Lue uutinen

Joutuuko Suomi taipumaan ja vapauttamaan alkoholin verkkokaupan?

Joutuuko Suomi taipumaan ja vapauttamaan alkoholin verkkokaupan? Valvira ja verohallinto ovatkin vieneet alkoholin verkkokauppiaita oikeuteen säännöllisesti.

Lue uutinen

Miksi SDP:n ministeri on hiljaa alkoholin etämyynnistä?

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää Suomen suhtautumista alkoholin etämyyntiin naurettavana. Voin kertoa teille heti, että tilaaminen on sallittua.

Lue uutinen

EU-komissio ja Suomi keskustelevat alkoholilain ”vapaaehtoisesta muuttamisesta”

Hallitus hautasi kesällä pienpanimoiden etämyynnin sallimisen koronatoimena erikoisen tapahtumasarjan myötä. Keskustelu alkoholin etämyynnin tilasta Suomessa käy kuitenkin yhä kiivaana.

Lue uutinen

Nyt puhuu kohuvirkamies pienpanimoiden etämyyntisopasta

Iltalehden haastattelussa hallitusneuvos Ismo Tuominen vastaa asiasta nousseeseen kohuun ja siihen, miksi hänestä pienpanimoiden etämyynnin salliminen olisi johtanut Alkon monopolin murtumiseen.

Lue uutinen

EU panee Alkon ikiaikaiselle monopolille rajat

EU:n tiistaina julkisuuteen tullut tyrmäys Suomen ajamalle alkoholin etämyynnin kiellolle nosti heti pystyyn perinteisen suomalaisen viinakeskustelun.

Lue uutinen

EU:n tuomioistuin: Suomi saa kieltää alkoholin etämyynnin

EU:n tuomioistuimen mukaan alkoholijuomien etämyyntiä koskeva alkoholilain 8 § ei ole EU-oikeuden vastainen. Tämä tarkoittaa sitä, että alkoholin etämyynti Suomeen voidaan kieltää kokonaan.

Lue uutinen

Ole tarkkana, kun tilaat viiniä ulkomaisesta nettikaupasta

Alkoholin tilaaminen ulkomaisesta nettikaupasta vaatii tarkkuutta. Ymmärtämättään voi joutua ikävään tilanteeseen Tullissa ja silloin eivät selitykset auta.

Lue uutinen
Viimeisimmät arvostelut

Kippis 4/5

Kaksi kertaa onnistuneesti tilannut. Mitään ilmoitusta siitä, että kuski on oven takana ei ole tullut, vaikka piti. P...

- mahtisonni

Alkostore24 3/5

Alkostoresta tilaus toimi hyvin, mutta Norrlog ei ollenkaan. Viidestä laatikosta sain kolme eikä mitään luvattu korv...

- Kokeilua

Alkostar 4/5

Lava oven taka viikossa. Pari brandyä jäi puuttumaan. Vielä eivät ole vastanneet reklamaatioon. Muuten olisi tullut ...

- Ollipolli

Alkc

Alcin toimituskumppani toimittaa kyllä halvalla Viro/Latvia/Liettua: Suomeen nuo toimitusten hinnat onkin ihan eri pl...

- Vihtori

Alkc

Nyt on Netprisin toimituskulut Shippii.comin kautta menneet huonoon suuntaan. Pakettikooksi on määritelty 18kg, ei si...

- Vihtori

Juomavarasto

Kokeilin tilata laatikollisen (20 kg) pulloja, päniköitä ja tölkkejä. Hyvin pakattu laatikko tuli pakettiautomaattiin...

- Antero