Uutiset


Viinit kauppoihin, oluen verotus laskee, verkkotilaus lailliseksi

Suomen tuleva hallitus suunnitelee suuria muutoksia alkoholilainsäädäntöön. Muunmuassa viinit kauppoihin, oluen verotus laskee ja verkkotilaus lailliseksi.

Lue uutinen

Hovioikeus: Alkoholin etämyynti Suomeen ei ole laitonta

Hovioikeus kertoo tiedotteessaan, ettei alkoholijuomien maahantuonti sellaisenaan ollut alkoholilainsäädännön vastaista. Etämyynti ulkomailta ei ole kiellettyä ja rangaistavaa.

Lue uutinen

Kaikki viinatilaukset pysähtyvät pian Tulliin

Kaikki viinatilaukset pysähtyvät pian Tulliin.Tulli ja Verohallinto kertovat tiedotteessa tehostavansa ulkomaisista verkkokaupoista ostetun alkoholin valvontaa marraskuusta alkaen

Lue uutinen

Kansanedustaja katsoo kansan puhuneen: Suomen alkoholi­politiikkaan on tultava muutos

Kokoomuksen kansanedustaja vetoaa tuoreeseen tutkimuksen, jonka mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista toivoo mietoja viinejä ruokakauppoihin. Yhä useampi kuluttaja

Lue uutinen

Tässä maassa on perusoikeus juoda itsensä hengiltä

Tässä maassa on perusoikeus juoda itsensä hengiltä, ja Simojoki lisää, että alkoholin riskikäyttäjiä on suomalaisista yli joka kymmenes, eli 600 000.

Lue uutinen

Alkoholin etämyyntikaaos sakenee

Valvira teki etämyyjistä tutkintapyynnön, koska sen mukaan myyjät toimivat lain ja Valviran ohjeen vastaisesti. Syyttäjän mukaan epäselvä oikeustila jatkuu.

Lue uutinen

THL ei halua viinejä ruokakauppoihin

THL ei halua viinejä ruokakauppoihin. THL mukaan kulutus lisääntyisi Suomessa 9 prosentilla ja alkoholikuolleisuus 14 prosentilla jos viinit olisivat kaupoissa.

Lue uutinen

Alkoholin etämyyjille ei syytteitä

Alkoholin etämyyjille ei syytteitä. Päätös on uusin takaisku sosiaali- ja terveysministeriön (STM) taistelussa alkoholin etämyynnin kieltämiseksi Suomessa.

Lue uutinen

Suomen alkoholin etämyyntikielto sävellettiin lennosta

Suomen alkoholin etämyyntikielto sävellettiin lennosta syntyi muutaman virkamiehen keksintönä 16 vuotta sitten. Syylliseksi ilmoittautunut byrokraatti iloitsi

Lue uutinen

Viimeaikaiset muutokset alkoholin nettitilaamisessa

Mikäli olet joskus tehnyt alkoholin nettitilauksen, niin on mahdollista että olet saanut lähiaikoina sähköpostia käyttämältäsi kaupalta, ja sähköpostissa he kertovat uudesta EU lakimuutoksesta.

Lue uutinen

STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälle

STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälle. Julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta

Lue uutinen

Netpris poistaa rahtihintalaskurin sivuiltaan

Tällä muutoksella Netpris yrittää tehdä selkeän pesäeron etämyyntiin. Mikäli verkkokaupan sivuilta ei löydy kuljetusvaihtoehtoja, niin kyse on etäostosta.

Lue uutinen

Valvira: Alkoholin etämyyntikielto on pelkkä kansalaisohje

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira katsoo, että sillä ei ole oikeutta kieltää alkoholin etämyyntiä. Valvira on julkaissut ainoastaan kansalaisohjeen.

Lue uutinen

Keskustelupalsta avattu!

Alkoholia-netista.infon perustamisesta tulee kuluneeksi vähän reilu 1,5vuotta, ja käyttäjät ovat löytäneet sivun hyvin ilman mainostamista.

Lue uutinen

Suomi vastasi komissiolle alkoholin etämyynnistä

Suomi joutui selvittämään alkoholin etämyyntiin liittyviä käytäntöjään Euroopan komissiolle torstaina. Komission lisätietopyyntö perustuu useisiin kanteluihin.

Lue uutinen

Alaikäiset tilasivat viinaa ulkomailta pakettiautomaattiin

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ulkomailta tilatun alkoholin kaupassa ostajan ikää ei valvota juuri ollenkaan. Alaikäiset onnistuivat tilaamaan kotiin.

Lue uutinen

Alkoholin etämyyntiä koskevia rikostutkintoja on lopetettu

Syyttäjä on päättänyt Tullin esityksestä lopettaa esitutkinnan kolmen Viroon ja yhden Itävaltaan rekisteröidyn yrityksen osalta. Lisäksi tutkintapyynnössä...

Lue uutinen

"Jos Alkot suljetaan, loppuu alkoholin myynti myös ruokakaupoissa"

Ruokakaupoissa myytävä alkoholi muodostaa suurimman osan alkoholin kokonaismyynnistä, niin tällöin sekä myynti ruokakaupoissa että Alkossa olisi lopetettava.

Lue uutinen

Viinien ulosmyynti uudelleen eduskuntaan

Alkoholin ulosmyyntioikeutta tulee laajentaa. Anniskelun arvonlisäveron on tilapäisesti alennettava. Viestintä ja exit-suunnitelma on saatava pikaisesti kuntoon.

Lue uutinen

Yle: Voiko Suomi kieltää alkoholin etämyynnin?

Eurooppa-oikeuden professori Juha Raitio ja Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ovat keskustelemassa siitä, että voiko Suomi kieltää alkoholin etämyynnin?

Lue uutinen

Alkoholilaki on laittoman epäselvä

Suomen alkoholilaissa ei ole etämyyntikieltoa. EU-komissio on huomauttanut useamman kerran, että tällainen kielto myös olisi suhteeton, sanoo Helsingin yliopiston

Lue uutinen

Joutuuko Suomi taipumaan ja vapauttamaan alkoholin verkkokaupan?

Joutuuko Suomi taipumaan ja vapauttamaan alkoholin verkkokaupan? Valvira ja verohallinto ovatkin vieneet alkoholin verkkokauppiaita oikeuteen säännöllisesti.

Lue uutinen

Miksi SDP:n ministeri on hiljaa alkoholin etämyynnistä?

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää Suomen suhtautumista alkoholin etämyyntiin naurettavana. Voin kertoa teille heti, että tilaaminen on sallittua.

Lue uutinen

EU-komissio ja Suomi keskustelevat alkoholilain ”vapaaehtoisesta muuttamisesta”

Hallitus hautasi kesällä pienpanimoiden etämyynnin sallimisen koronatoimena erikoisen tapahtumasarjan myötä. Keskustelu alkoholin etämyynnin tilasta Suomessa käy kuitenkin yhä kiivaana.

Lue uutinen

Nyt puhuu kohuvirkamies pienpanimoiden etämyyntisopasta

Iltalehden haastattelussa hallitusneuvos Ismo Tuominen vastaa asiasta nousseeseen kohuun ja siihen, miksi hänestä pienpanimoiden etämyynnin salliminen olisi johtanut Alkon monopolin murtumiseen.

Lue uutinen

EU panee Alkon ikiaikaiselle monopolille rajat

EU:n tiistaina julkisuuteen tullut tyrmäys Suomen ajamalle alkoholin etämyynnin kiellolle nosti heti pystyyn perinteisen suomalaisen viinakeskustelun.

Lue uutinen

EU:n tuomioistuin: Suomi saa kieltää alkoholin etämyynnin

EU:n tuomioistuimen mukaan alkoholijuomien etämyyntiä koskeva alkoholilain 8 § ei ole EU-oikeuden vastainen. Tämä tarkoittaa sitä, että alkoholin etämyynti Suomeen voidaan kieltää kokonaan.

Lue uutinen

Ole tarkkana, kun tilaat viiniä ulkomaisesta nettikaupasta

Alkoholin tilaaminen ulkomaisesta nettikaupasta vaatii tarkkuutta. Ymmärtämättään voi joutua ikävään tilanteeseen Tullissa ja silloin eivät selitykset auta.

Lue uutinen
Viimeisimmät arvostelut

SpiritXXL 1/5

Ostin toisen kerran juomia tästä kaupasta 25.11.2023 ja lähetys saapui perille läheiseen asiamiespostiin 8.12.2023. ...

- Tommi82

Discandoo 1/5

Olen tehnyt kaksi tilausta tämän vuoden aikana. Kumpaakaan ei ole toimitettu verkkokaupasta rahdinkuljettajalle. Luku...

- Jukka

Berlin Bottle 5/5

Berlin Bottle saa täydet pisteet, UPS ei. Kun tilauksen on tehnyt niin BB lähettää sähköpostiin hyvin yksityiskohtais...

- Timoo