STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälleEU-komission julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta runsaan kahden ja puolen vuoden jälkeen. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan kyse oli inhimillisestä virheestä eikä tahallisesta teosta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on antanut sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomiselle huomautuksen ”käsittelyn merkittävästä viivästymisestä” tietopyyntöön vastaamista koskevassa asiassa. Tietopyyntö koski EU-komission lausuntoa siitä, onko Suomen alkoholilaki ja siihen kaavaillut uudistukset mahdollisesti EU-lakien vastaisia. EU:n kannalta kysymys on siitä, estääkö Suomi tavaroiden vapaata liikkuvuutta kieltämällä alkoholijuomien etämyynnin toisista jäsenmaista.

EU-lainsäädäntö on kansallista lainsäädäntöä velvoittavaa oikeutta. Alkoholilakia uudistettiin Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikana niin, että sen etämyyntiä koskeva pykälä on mahdollisesti ristiriidassa komission kannan kanssa. Lain tulkintaerot ovat johtaneet ristiriitaisiin tilanteisiin.


Lue koko uutinen

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Drinksut 3/5

Vihdoin viimein saapuivat tuotteet, onko puolitoista kuukautta sitten sopiva toimitusaika?

- jano jäi

Drinksut 1/5

Tuotteet maksettu, kuukauden jälkeen odottavat "käsittelyä lähitulevaisuudessa", sähköposteihin ei vastata. Aiemmin t...

- Tilaaja

Drinksut 1/5

Tilaus menu läpi, korttimaksu myös, mutta tuotteida ei koskaan näkynyt. Scam.

- Lvivi