STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälleEU-komission julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta runsaan kahden ja puolen vuoden jälkeen. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan kyse oli inhimillisestä virheestä eikä tahallisesta teosta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on antanut sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomiselle huomautuksen ”käsittelyn merkittävästä viivästymisestä” tietopyyntöön vastaamista koskevassa asiassa. Tietopyyntö koski EU-komission lausuntoa siitä, onko Suomen alkoholilaki ja siihen kaavaillut uudistukset mahdollisesti EU-lakien vastaisia. EU:n kannalta kysymys on siitä, estääkö Suomi tavaroiden vapaata liikkuvuutta kieltämällä alkoholijuomien etämyynnin toisista jäsenmaista.

EU-lainsäädäntö on kansallista lainsäädäntöä velvoittavaa oikeutta. Alkoholilakia uudistettiin Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikana niin, että sen etämyyntiä koskeva pykälä on mahdollisesti ristiriidassa komission kannan kanssa. Lain tulkintaerot ovat johtaneet ristiriitaisiin tilanteisiin.


Lue koko uutinen

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

SpiritXXL 1/5

Ostin toisen kerran juomia tästä kaupasta 25.11.2023 ja lähetys saapui perille läheiseen asiamiespostiin 8.12.2023. ...

- Tommi82

Discandoo 1/5

Olen tehnyt kaksi tilausta tämän vuoden aikana. Kumpaakaan ei ole toimitettu verkkokaupasta rahdinkuljettajalle. Luku...

- Jukka

Berlin Bottle 5/5

Berlin Bottle saa täydet pisteet, UPS ei. Kun tilauksen on tehnyt niin BB lähettää sähköpostiin hyvin yksityiskohtais...

- Timoo