STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälleEU-komission julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta runsaan kahden ja puolen vuoden jälkeen. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan kyse oli inhimillisestä virheestä eikä tahallisesta teosta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on antanut sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomiselle huomautuksen ”käsittelyn merkittävästä viivästymisestä” tietopyyntöön vastaamista koskevassa asiassa. Tietopyyntö koski EU-komission lausuntoa siitä, onko Suomen alkoholilaki ja siihen kaavaillut uudistukset mahdollisesti EU-lakien vastaisia. EU:n kannalta kysymys on siitä, estääkö Suomi tavaroiden vapaata liikkuvuutta kieltämällä alkoholijuomien etämyynnin toisista jäsenmaista.

EU-lainsäädäntö on kansallista lainsäädäntöä velvoittavaa oikeutta. Alkoholilakia uudistettiin Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikana niin, että sen etämyyntiä koskeva pykälä on mahdollisesti ristiriidassa komission kannan kanssa. Lain tulkintaerot ovat johtaneet ristiriitaisiin tilanteisiin.


Lue koko uutinen

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Alkostar 5/5

Loisto juttu tilauksen löin sisään 5.1 ja täänään 14.1 saapuivat. Oli kaikki mitä piti ja yks ylimääräinen olut oli m...

- juovuksissa

Discandoo 5/5

Tilattu kolme kertaa, aina tullut täysin oikein ja arvioidussa ajassa. Viimeisimmässä tilauksessa kuljetus piti naps...

- Allu42

Alkc 5/5

Olen tilannut viisi kertaa Latviasta ja saksasta. Joka kerta on toimitus tullut luvattuun aikaan. Kuljetus on tapaht...

- Malse

Drinkology

Kiitos tiedosta! Päivitetty tietoihin.

- Tuoppi

Drinkology

Ei toimita ainakaan toistaiseksi Saksan ja Itävallan ulkopuolelle.

- juopporenttu

Alkc

33,31€ maksoi yhdestä 12 viinan paketista nyt 3.1.2022, muttei haittaa parilla eurolla nousseet lähetyskulut pätkän v...

- jepajasu