STM:n hallitusneuvos ei antanut alkoholilain etämyyntiä koskevaa lausuntoa ajoissa tietopyytäjälleEU-komission julkiseksi toteama asiakirja luovutettiin tietopyynnön tekijälle vasta runsaan kahden ja puolen vuoden jälkeen. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan kyse oli inhimillisestä virheestä eikä tahallisesta teosta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on antanut sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomiselle huomautuksen ”käsittelyn merkittävästä viivästymisestä” tietopyyntöön vastaamista koskevassa asiassa. Tietopyyntö koski EU-komission lausuntoa siitä, onko Suomen alkoholilaki ja siihen kaavaillut uudistukset mahdollisesti EU-lakien vastaisia. EU:n kannalta kysymys on siitä, estääkö Suomi tavaroiden vapaata liikkuvuutta kieltämällä alkoholijuomien etämyynnin toisista jäsenmaista.

EU-lainsäädäntö on kansallista lainsäädäntöä velvoittavaa oikeutta. Alkoholilakia uudistettiin Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikana niin, että sen etämyyntiä koskeva pykälä on mahdollisesti ristiriidassa komission kannan kanssa. Lain tulkintaerot ovat johtaneet ristiriitaisiin tilanteisiin.


Lue koko uutinen

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Alkc 5/5

Kohtuulliset hinnat ja nopea kuljetus. Saksasta tulee viikossa, Latviasta voi tulla neljän päivän sisällä. Valikoima...

- jorma

Alkc 5/5

Mielestäni paras ja nopein toimitus. Ruuhkaa joulun, pääsiäisen, juhannuksen aikana.

- Aatos1879

Netpris 2/5

Kolmas tilaus Netprisistä. Tällä kertaa toimitusaika noin kaksi viikkoa, joka oli edellisiä tilauksia pidempi. Yhden ...

- Juomatilaaja

Netpris

Netpris on tänään lähettänyt asiakkaileen allaolevan viestin:

- Tuoppi

Alkc

BIB jakelu toimii kyllä parhaiten 6:n boxin erissä. Tuo on joku normi pakkauskoko siis, 6xBIB

- Vihtori

Mikä kauppa toimittaa nopeiten?

Vinosonline, viikossa tuotiin ovelle. Viimeksi toi enset

- Serwe