Viinit kauppoihin, oluen verotus laskee, verkkotilaus lailliseksiSuomen tuleva hallitus suunnitelee suuria muutoksia alkoholilainsäädäntöön. Muunmuassa viinit kauppoihin, oluen verotus laskee ja verkkotilaus lailliseksi. Alla on listaus muutoksista joita hallitus kaavailee.

  • Vähittäismyyntilupa laajennetaan enintään 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien lisäksi koskemaan enintään 8 prosenttia alkoholia sisältäviä käymisteitse valmistettuja juomia.
  • Puoliväliriiheen mennessä tehdään STM:n ja TEM:n yhteistyössä selvitys 15 prosentin vahvuisten viinien myynnin vapauttamisesta
  • Alkolle ja kotimaisille vähittäismyyntiluvallisille toimijoille mahdollistetaan alkoholin verkkokauppa sekä muut jakeluun ja noutoon perustuvat vähittäismyyntikonseptit. Maan sisäisessä toimitusmyynnissä noudatetaan käsityöläispanimo-, pienpanimo- ja tilaviinipoikkeukset huomioiden voimassa olevia kotimaan vähittäismyynnin vahvuusrajoja.
  • Myynti valmistuspaikoilta suoraan kuluttajille mahdollistetaan vähittäismyyntiluvalla.
  • Oluen verotusta kevennetään samalla, kun väkevien alkoholijuomien ja viinien verotusta kiristetään.
  • Suunnitelmana on selkeyttää asiaan liittyvää ohjeistusta yksiselitteiseksi siten, että suomalaisilla on oikeus ostaa etämyyntimenettelyn kautta alkoholia toisissa EU-maissa toimivilta yrityksiltä.
  • Hallitus aikoo poistaa suomalaisten toimijoiden ulkomaille suuntautuvan markkinoinnin rajoitukset EU-oikeuden rajoissa. Hallitusohjelman mukaan Suomi aikoo hakea listautumista EU:n viinintuottajamaiden luetteloon.
Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Juomavarasto 1/5

En saanut tuotetta, enkä myöskään saanut rahoja takaisin.

- Andres

Alkostar 5/5

Luotettava

- Toimii tädellisesti

Alks 1/5

Kuljetusliike teki oharit. Rahat kelpasi mutta kuljetusta ei koskaan näkynyt. Kuljetusliike ei vastannut puheluihin e...

- Junnu88