EU-komissio ja Suomi keskustelevat alkoholilain ”vapaaehtoisesta muuttamisesta”Hallitus hautasi kesällä pienpanimoiden etämyynnin sallimisen koronatoimena erikoisen tapahtumasarjan myötä. Keskustelu alkoholin etämyynnin tilasta Suomessa käy kuitenkin yhä kiivaana.

Kansanedustajat Mikko Kärnä (kesk) ja Sinuhe Wallinheimo (kok) ovat tehneet uuden kirjallisen kysymyksen hallitukselle muun muassa siitä, onko Suomessa alkoholin etämyyntikielto ja uhkaako Suomea EU-komission rikkomusmenettely alkoholin etämyynnin kieltoon liittyen. Kärnä on myös kannellut oikeuskanslerille sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomisen toiminnasta etämyyntiasiassa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) jätti kirjallisen kysymyksen komissiolle siitä, että Suomi soveltaisi käytännössä alkoholin etämyyntikieltoa, vaikka notifiointimenettelyä ei ole noudatettu eli kielto ei ole voimassa.

Sarvamaa on katsonut, että Valvira ja STM tekevät juridisesti olemattomin perustein vahinkoa monelle elinkeinonharjoittajalle ylläpitämällä väitettyä etämyyntikieltoa.

Komissio keskittyy tapauksiin, joilla on merkittävä vaikutus

Tuomisen mukaan hän ei pysty virkamiehenä varmuudella sanomaan, onko alkoholin etämyynti Suomessa laitonta vai ei, vaan asia pitäisi ratkaista tuomioistuimissa.

Tuominen on huomauttanut, että alkoholilainsäädännössä on kuitenkin säädökset koskien Alkon monopolia ja vähittäismyyntioikeutta, minkä kautta etämyynti voi olla joissain tapauksissa rangaistavaa.

Komissiosta kerrotaan Iltalehdelle, että he haluavat ratkaista kaikki avoimet asiat suoraan Suomen viranomaisten kanssa.


Lue koko uutinen: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/91f80262-41b0-41b3-b9f4-2b9f8c5dbd0e

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Drinksut 3/5

Vihdoin viimein saapuivat tuotteet, onko puolitoista kuukautta sitten sopiva toimitusaika?

- jano jäi

Drinksut 1/5

Tuotteet maksettu, kuukauden jälkeen odottavat "käsittelyä lähitulevaisuudessa", sähköposteihin ei vastata. Aiemmin t...

- Tilaaja

Drinksut 1/5

Tilaus menu läpi, korttimaksu myös, mutta tuotteida ei koskaan näkynyt. Scam.

- Lvivi