Viinien ulosmyynti uudelleen eduskuntaanKokoomuksen talousvaliokunnan jäsenet Pia Kauma, Juhana Vartiainen, Janne Sankelo, Heikki Vestman ja Kai Mykkänen ovat pettyneitä siihen, että hallituspuolueet kaatoivat kokoomuksen ehdotukset liittyen ravintoloiden liiketoiminnan korvaamiseen ja tukemiseen pian voimaan tulevan sulun jälkeen. Kokoomusedustajien mukaan rajoittamistoimet ovat perusteltuja, mutta alan elinkelpoisuus on heistä uhattuna kriisin jälkeen.

– Vaadimme ripeitä toimia, jotta alan lähes 100 000 työntekijää ja 10 000 yritystä eivät joudu kantamaan kohtuutonta taloudellista taakkaa. Kokoomus esitti monia keinoja alan saamiseksi jaloilleen, mutta hallituspuolueet äänestivät ehdotukset kumoon. Alkoholin ulosmyyntioikeutta tulee laajentaa. Anniskelun arvonlisäveron on tilapäisesti alennettava. Viestintä ja exit-suunnitelma on saatava pikaisesti kuntoon, Pia Kauma vaatii.

Hallituspuolueistakin on heidän mukaansa esitetty ulosmyyntioikeuden laajentamista, mutta nyt valiokunnassa hallituspuolueet äänestivät yhtenäisesti esityksiä vastaan. Alkoholin ulosmyyntioikeuden laajentaminen koskisi esimerkiksi viinejä. Juhana Vartiaisen mukaan kokoomus aikoo uudistaa ehdotukset täysistunnossa.

– Odotimme vilpittömästi, että vihreät ja keskustalaiset olisivat kannattaneet esityksiämme alan tilanteen helpottamiseksi. He ovat itse esittäneet näitä ihan samoja asioita. Voiko hallitusvastuussa sanoa yhtä ja tehdä toista? Vartiainen ihmettelee.

Kansanedustaja Pia Kauman mukaan epidemian saaminen kuriin on jokaisen etu. Samalla Kauma edellyttää konkreettisia päätöksiä kohdennetuista ja riittävistä korvauksista yrityksille heidän liiketoimintansa suorasta kieltämisestä. Hallituksen suunnittelemat tuet on arvioitu hänen mukaansa ennalta täysin riittämättömiksi.

– Hyvinä aikoina ravintola-ala on tuottanut miljardien verokertymän yhteiskunnalle. Ravintoloiden ohella muun muassa tapahtuma- ja kulttuurialat ottavat nyt muun yhteiskunnan puolesta valtavan taloudellisen iskun vastaan. On yhteiskunnan moraalinen velvollisuus korvata heille rajoituksen aiheuttamat kustannukset, Pia Kauma huomauttaa.


Lue koko uutinen: https://www.verkkouutiset.fi/viinien-ulosmyynti-uudelleen-eduskuntaan/

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

SpiritXXL 1/5

Ostin toisen kerran juomia tästä kaupasta 25.11.2023 ja lähetys saapui perille läheiseen asiamiespostiin 8.12.2023. ...

- Tommi82

Discandoo 1/5

Olen tehnyt kaksi tilausta tämän vuoden aikana. Kumpaakaan ei ole toimitettu verkkokaupasta rahdinkuljettajalle. Luku...

- Jukka

Berlin Bottle 5/5

Berlin Bottle saa täydet pisteet, UPS ei. Kun tilauksen on tehnyt niin BB lähettää sähköpostiin hyvin yksityiskohtais...

- Timoo