EU panee Alkon ikiaikaiselle monopolille rajatEU:n tiistaina julkisuuteen tullut tyrmäys Suomen ajamalle alkoholin etämyynnin kiellolle nosti heti pystyyn perinteisen suomalaisen viinakeskustelun. EU:n komissio kovistelee myös Suomea sallimaan alkoholin etämyynnin, mikä horjuttaa Suomen kansallisen viinapuodin ikiaikaista monopolia.

Etämyynti jätettiin uudesta alkoholilaista pois, mutta eduskunta edellytti, että asiaan palataan. Nyt EU on omalla kannallaan siis palannut asiaan, sen linjaukset siivittävät lainvalmistelua eteenpäin. Kokoomus on ottanut ilon irti EU:n tuoreesta linjauksesta, mutta hallituskumppani keskusta on käärmeissään. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) sentään ilmoitti, että EU:n yksityiskohtainen lausunto otetaan huomioon osana lainvalmistelua ja sen edellytyksiä (Ilta-Sanomat 10.10.).

SUOMI itse kieltäisi kaikkien yli 2,8 porosenttisten ulkomaisten juomien etämyynnin. Komission mukaan lakiluonnos asettaa ulkomaiset kaupat ja verkkokaupat eriarvoiseen asemaan. Välitilassa moni on tilannut Suomeen ulkomailta juomia jo nyt, kehitys näkyi monissa sukujuhlissa jo viime kesänä.


Lue koko kirjoitus: https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005859657.html

Palaa uutisiin
Viimeisimmät arvostelut

Netpris 1/5

Tätä ei voi enää suositella. Jättää toimittamatta tai toimittaa vajaita toimituksia.

- EI pelaa

Alks 5/5

Hienosti toimii. Pakkauskulut ovat ajan saatossa nousseet.

- Ollipolli

Drinksut 1/5

Tilaus tehty 19.5 ja viikon päästä laitoin sähköpostia, kun vaikutti edelleen olevan käsittelyssä. Siihen vastattiin ...

- Ennenparempi